Acrilic (polimetilmetacrilat PMMA)

Acrilicul este, de asemenea, cunoscut sub numele de Plexiglas® sau Perspex. Este un material plastic rezistent, vâscos, rezistent la UV și transparent. O altă caracteristică este greutatea redusă și este adesea folosit pentru fabricarea suporturilor pentru broșuri. Acesta este disponibil într-o varietate de culori transluzive, fluorescente.
 

CAD

CAD reprezintă "proiectarea asistată de calculator"(computer aided design). Prin utilizarea tehnologiei CAD, primele schițe vor fi transformate în vizualizări tridimensionale. Avantajul acestei tehnici este că toate procesele următoare se bazează pe aceste date digitale. Nu numai eșantionare și prototipuri, ci și realizarea de instrumente și chiar multe procese de fabricație.
 

Duroplast

Duroplast este un material plastic care poate fi turnat o singura data. Odata ce i s-a dat forma, nu se mai poate schimba. Exemple: material laminat, Trespa.
 

Anodizare

Anodizarea este o tehnică de finisare a suprafeței de aluminiu. Stratul superior de metal oxidează și previne corodarea straturilor mai profunde presupunând că nu există fisuri.
 

Extrudare

Extrudarea este o procedură de producție continuă care creează produse în lungime nelimitată. Extrudarea folosește un material plastic, fie rășină sau pulbere, care este încălzit și este presat printr-un profil. Diferitele tipuri de profile dau produsului final forma acestuia. Alături de profilele de pret, prin extrudare se obtine si sistemul nostru Slatwall "Flexislot".
 

Galvanizare

Această tehnică este utilizată pentru a finaliza suprafețele metalice pentru a le face mai rezistente la condițiile de mediu. Prin dizolvarea unui metal cu curent electric într-un solvent chimic, se va adăuga un strat subțire la metalul care primește finisajul. Atunci când se utilizează galvanizarea, o piesă metalică poate obține un aspect diferit, de ex. o suprafata lucioasa.
 

PVC dur

PVC rigid este un material dur, dimensional stabil. Este rezistent la intemperii și poate fi folosit în aer liber atunci când se adaugă stabilizatori UV. Este rezistent la temperaturi de la -10 ° C până la + 70 ° C. Industria de publicitate și de afișare folosește PVC dur în majoritatea cazurilor.
 

Sudare la inalta frecventa

Un câmp alternativ electromagnetic de înaltă frecvență are grija ca plăcile din PVC să se încălzească. După aplicarea presiunii asupra acestora, sunt sudate împreună. Pot fi procesate diferite tipuri de rigiditate, grosimi și culori.
 

PVC cu impact mare

Un PVC cu impact mare este similar cu PVC-ul rigid. Nu este numai rezistent la șocuri și la impact, ci și rezistent UV. Cu toate acestea, acesta poate fi utilizat într-un interval de temperatură mai mare de la -30 ° C până la + 70 ° C. Acesta este motivul pentru care PVC cu impact mare este alegerea perfectă pentru aplicațiile de tip outdoor.
 

Indoire termica

Plăcile de plastic sunt încălzite într-o anumită zonă cu un fir de încălzire prin utilizarea unui impuls (lovitură de pedală de picior). Zona încălzită este îndoită și se îndoaie prin utilizarea diferitelor tipuri de unelte. Temperatura, timpul de încălzire și răcire depind de grosimea materialului.
 

Policarbonat (PC)

Policarbonatul arată la fel ca și acrilic, dar este mult mai rezistent la șocuri. PC-ul este aproape incomparabil. Este transparent, dar ii pot fi adăugate culori.
 

Polipropilen (PP)

Polipropilenul este foarte rezistent la caldura si un plastic mai vascos.
 

Polistiren (PS)

Polistirenul devine un material rezistent la impact atunci când se adaugă cauciuc în timpul procesului de producție. Principalul obiectiv al PS este varietatea de culori și poate fi tipărit perfect. Produsele fabricate din PS, de ex. broșurile, sunt o alegere excelentă pentru utilizarea în interior.
 

Polivinilclorid (PVC)

PVC-ul contine 4 materiale diferite: PVC rigid, PVC moale, PVC cu impact mare si PVC-C
 

Pulbere de acoperire

Când se acoperă prin pulverizare un material va fi acoperit cu o pulbere colorată. Când se încălzește această pulbere se topește și curge peste tot. Este acum rezistent la intemperii și nu va coroda.
 

Turnare prin injectie

Numărul mare de produse turnate poate fi realizat din punct de vedere al costurilor atunci când se utilizează tehnologia de turnare prin injecție. Materialul de turnare este injectat într-o sculă prin utilizarea unei mașini de turnare prin injecție. Partea goală a sculei a determinat forma și suprafața părții injectate. Acestea pot fi ponderate de la o zecime de gram până la mai mult de 10 kg, de ex. clipsuri, cadre de postere din plastic, coșuri de cumpărături.
 

Termoplastice

ermoplastele sunt materiale sintetice care pot fi în formă nelimitată prin utilizarea presiunii și căldurii. Această tehnică se numește termoformare. Exemple: PVC, polietilena, acrilice, nailon
 

PVC moale

PVC-ul moale este disponibil în grade diferite de duritate. Este un material moale și flexibil. PVC-ul moale este preferabil utilizat pentru fabricarea produselor din tablă, de ex. buzunarele de preț
Close menu
Inapoi sus