Sustenabilitate 

 

bei VKF Renzel


 

Respectarea mediului si sustenabilitate

Discuțiile pe tema sustenabilității provoacă incertitudine, dar și o alta perspectiva. Întrucât și noi prelucrăm materiale plastice, ne-am gândit la modul în care putem răspunde la această problemă. Suntem de mult timp in cautare de materiale alternative.

În 2011, am fost primul producător care a prezentat o gamă de prețuri fabricate din PLA. În Austria, gama noastră include de peste șase ani produse etichetate "Bio-Logic", care sunt fabricate din materiale plastice naturale. Deși cererea era încă scăzută, am rămas fideli subiectului și l-am extins în continuare.

În prezent, oferim o gamă extinsă de produse care respectă conceptul de sustenabilitate. Aceste produse sunt etichetate corespunzător. Acordăm atenție utilizării ecologice a materiilor prime încă din faza de producție, sortăm deșeurile în funcție de tip și preluăm materialele plastice vândute pentru a le include în ciclul de reciclare. Acest ciclu este susținut de Codul de conduită, care este obligatoriu pentru angajații și furnizorii VKF Renzel.

Reducerea amprentei de CO2Etichetare produse

Kennzeichnung von Displays aus natürlichen Rohstoffen

Renzel Nature

Produsele cu această etichetă sunt compuse în mare parte din materii prime naturale și regenerabile. Materiile prime limitate sunt înlocuite în acest mod. Pe lângă materialele tradiționale, cum ar fi lemnul sau hârtia, se desfășoară în mod constant cercetări privind noi materiale.

Kennzeichnung von recycelten Produkten

Material reciclat

Produsele care poartă această etichetă constau în deșeuri de plastic sau bunuri uzate care au fost reciclate. VKF Renzel verifică în mod regulat în ce domenii este posibilă utilizarea de materiale reciclate. Astfel se conservă resursele și se închide ciclul materialelor.

scaled_naturbelassen

Prezentare naturala

Produsele cu această etichetare contribuie la reducerea ambalajelor exterioare în comerțul cu amănuntul. În acest fel, se evită risipa, fără a sacrifica o prezentare atractivă pentru client. De asemenea, acestea permit consumatorului să facă achiziții bazate pe nevoi.

FreeOceanTex

Banner publicitar din SEAQUAL® YARN

Până la 12 milioane de tone de deșeuri de plastic ajung în oceanele noastre în fiecare an. Materialul textil FreeOceanTex este fabricat din deșeuri colectate, sortate, curățate și reciclate. Acesta conține 62% SEAQUAL® YARN și 38% poliester reciclat și, prin urmare, este format din 100% deșeuri reciclate post-consumator. Prin includerea FreeOceanTex în gama noastră, creăm produse durabile din materiale existente și conservăm resursele.

Mai multe informatii  »
 

Productie si reciclare

Productie & reciclare

Acordăm atenție utilizării ecologice a materiilor prime încă din faza de producție. Sortarea deșeurilor în funcție de tip sprijină ciclul de reciclare. Preluarea materialelor plastice vândute închide circuitul de reciclare, asigurând că materiile prime sunt utilizate în mod durabil.

Productie

 • planificarea atentă a proceselor de lucru reduce risipa de materii prime
 • utilizarea de resurse naturale și reciclabile asigură o eliminare ecologică
 • utilizarea conștientă a materiilor prime exclude produsele toxice de degazare sau de descompunere.
 • compilarea celor mai mari unități de ambalaj posibile reduce emisiile și economisește ambalajul
 • utilizarea energiei solare auto-produse

Eliminarea materialelor reziduale și a deșeurilor

 • sortarea materialelor reziduale în funcție de tip sprijină reciclarea de către companiile de eliminare certificate
 • producerea de energie prin utilizarea termică a reziduurilor combustibile
Scannerschienen Rezyklat
icon_ruecknahme_von_rohstoffen

 

Recuperarea materialelor plastice

 • Retragerea materialelor plastice vândute
 • Materialele plastice trebuie să fie sortate în funcție de tip, notificate în prealabil și livrate cu plata transportului, pentru a permite un flux de returnare fără probleme și fără cusur în ciclul de reciclare
 • Nici o returnare de materiale străine

Recuperarea materialelor plastice

 • Recuperarea materialelor plastice vandute
 • Pentru a asigura un proces fără probleme și un flux de returnare fără cusur în ciclul de reciclare, materialele plastice trebuie să fie sortate pe tipuri, notificate în prealabil și livrate cu plata transportului
icon_ruecknahme_von_rohstoffen

Bilanțul și obiectivele în materie de CO2

„Obiectivul nostru este de a reduce emisiile cu 65% până în 2030*.“
Emissionsreduzierung VKF Renzel

Obiectivele se bazează pe bilanțul gazelor cu efect de seră al VKF Renzel GmbH din Isselburg. Acesta a fost creat cu ajutorul calculatorului CO pentru companii 3.1 de catre KlimAktiv GmbH  include domeniul de aplicare 1, 2 și părți din domeniul de aplicare 3.

Aveti intrebari?

Contacteaza-ne » 
Emissionsreduzierung_VKF_Renzel
Obiectivele se bazează pe bilanțul gazelor cu efect de seră al VKF Renzel GmbH din Isselburg. Acesta a fost creat cu ajutorul calculatorului de CO2 pentru companii 3.1 de la KlimAktiv gGmbH și include domeniile de aplicare 1, 2 și părți din domeniul de aplicare 3.

Aveti intrebari?

Contactati-ne» 
*I*Informații metodologice: amprenta de carbon corporativă (CCF) a fost realizată în conformitate cu standardul corporativ Greenhouse Gas Protocol. Protocolul GHG al WRI (World Resources Institute) și WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) este cel mai utilizat standard internațional pentru un studiu detaliat al emisiilor de GES. Acesta reprezintă un ghid pentru crearea și raportarea unui bilanț sistematic al emisiilor de CO2.
 

Cutii de perete & sistem fotovoltaic

Am instalat 12 wallbox-uri în parcarea companiei noastre, care pot fi folosite pentru încărcarea vehiculelor electrice. Energia electrică pentru stațiile de încărcare este furnizată de propriul nostru sistem fotovoltaic de pe acoperișul halei. Prin această instalație, creăm baza pentru conversia parcului de vehicule al propriei noastre companii la propulsie electrică și stabilim o altă etapă importantă în direcția sustenabilității.


Codul de conduita (Code of Conduct) al VKF Renzel

 

Acest cod de conduită este obligatoriu pentru toți angajații și furnizorii VKF Renzel și se bazează în principal pe principiile "Pactului Global al Națiunilor Unite". Acesta combină angajamentul nostru de a respecta legea cu cerințele noastre speciale de comportament etic. Reprezintă o pretenție față de noi înșine și, în același timp, o promisiune față de lumea exterioară.


 Descarca PDF  »

Codul de conduita (Code of Conduct) al VKF Renzel 

Acest cod de conduită este obligatoriu pentru toți angajații și furnizorii VKF Renzel și se bazează în principal pe principiile "Pactului Global al Națiunilor Unite". Acesta combină angajamentul nostru de a respecta legea cu cerințele noastre speciale de comportament etic. Acesta reprezintă un angajament față de noi înșine și, în același timp, o promisiune față de lumea exterioară.

 Descarca PDF  »

Sedex Mitgliedschaft

Calitate de membru Sedex 

Sedex este una dintre cele mai mari platforme de date de evaluare a lanțului de aprovizionare din lume pentru stocarea, analiza, schimbul și raportarea practicilor comerciale și de sustenabilitate. Peste 74.000 de companii globale au ales Sedex pentru a crea afaceri și lanțuri de aprovizionare mai durabile din punct de vedere social și ecologic.

Sedex oferă informații, instrumente și servicii bazate pe date pentru a ajuta organizațiile să îmbunătățească în mod continuu rezultatele de mediu, sociale și de guvernanță (ESG).

Mai multe informatii»
 
*Informații metodologice: Amprenta de carbon corporativă (CCF) a fost realizată în conformitate cu standardul corporativ Greenhouse Gas Protocol. Protocolul GHG al WRI (World Resources Institute) și WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) este cel mai utilizat standard internațional pentru un studiu detaliat al emisiilor de GES. Acesta reprezintă un ghid pentru crearea și raportarea unui bilanț sistematic al emisiilor de CO2e.
 
Close menu
Inapoi sus