Nachhaltigkeit_RO

Protejarea mediului/Sustenabilitate

Discuțiile pe tema sustenabilității aduc cu ele incertitudine, dar și o schimbare de mentalitate. Deoarece și noi prelucrăm materiale plastice, ne-am gândit cum putem reacționa la acest lucru. Ne preocupăm de mult timp inlucuirea plasticului cu materiale alternative.

Încă din 2011, am fost primul producător care a prezentat o șină de preț realizată din PLA. În Austria, de peste șase ani, gama noastră include produse cu eticheta "Bio-Logic", care sunt fabricate din materiale plastice pe bază de substanțe naturale. Deși cererea era încă scăzută, am rămas fideli subiectului și am continuat să îl extindem.

1. Produse
Pentru a vă oferi o imagine de ansamblu mai bună, am introdus o etichetare proprie a produselor pe care dorim să v-o prezentăm mai jos:

Renzel Nature
Produsele cu această etichetă sunt compuse în mare parte din materii prime naturale și regenerabile. Materiile prime finite sunt înlocuite în acest mod. Pe lângă materialele clasice, cum ar fi lemnul sau hârtia, se desfășoară în mod constant cercetări în ceea ce privește noile materiale.

Material reciclat
Produsele cu acest marcaj sunt compuse din deșeuri de plastic sau din materiale folosite care au fost reciclate. VKF Renzel verifică în mod regulat în ce domenii este posibilă utilizarea de materiale reciclate. În acest fel, resursele sunt conservate, iar ciclul materialelor reciclabile este închis.

Prezentare naturală
Produsele cu această etichetă contribuie la reducerea cantității de ambalaje exterioare în sectorul comerțului cu amănuntul. În acest fel, se evită risipa, fără a sacrifica o prezentare atractivă pentru client. De asemenea, acestea le permit consumatorilor să cumpere în funcție de nevoile lor.


2. Productia

  •     Planificarea atentă a operațiunilor reduce risipa de materii prime
  •     Utilizarea resurselor naturale, cum ar fi amidonul de porumb și lemnul, precum și a materialelor reciclabile, asigură o eliminare ecologică.
  •     Utilizarea conștientă a materiilor prime elimină produsele toxice de degazare sau de descompunere
  •     Compilarea celor mai mari unități de ambalaj posibile reduce emisiile și economisește materiale de ambalaj

3. Eliminarea reziduurilor și a deșeurilor
  •     Sortarea materialelor reziduale sortate sprijină reciclarea de către societățile de eliminare certificate
  •     Producerea de energie prin reciclarea termică a reziduurilor combustibile
4. Preluarea materialelor plastice
  •  Retragerea materialelor plastice vândute
  •  Pentru a asigura un proces fără probleme și o revenire fără cusur în circuitul de reciclare, materialele plastice trebuie să fie sortate pe tipuri, notificate în prealabil și livrate fără taxe de  transport
  •  Nu este posibila preuarea inapoi a materialelor străine
5. Codul de conduită al VKF Renzel

Acest cod de conduită este obligatoriu pentru toți angajații și furnizorii VKF Renzel și se bazează în principal pe principiile "Pactului Global al Națiunilor Unite". Aceasta face legătura între promisiunea noastră de a respecta legea și cerințele noastre speciale de comportament etic. Reprezintă o promisiune față de noi înșine și, în același timp, este o promisiune față de lumea exterioară.
Close menu
Inapoi sus