Lustruire cu flacara
Șlefuirea cu flacără este o metodă utilizată în producție pentru a șlefui marginile termoplasticului cu o flacara deschisa. Aici la VKF Renzel, ne concentram pe slefuirea termoplasticului acrilic. Această metodă de lustruire utilizează temperaturi ridicate pentru a produce o margine lucioasă și netedă pe acrilic. Această tehnică este utilizată pentru a îmbunătăți aspectul general al produsului finit.
Acest proces este exact așa cum îi spune și numele: folosind o flacără pentru a lustrui marginea acrilicului usor pana se topeste usor. Caldura focului produce topirea suprafetei termoplasticlui, netezirea si formarea unei suprafete lucioase. Acest proces se repetă apoi până când se obține finisajul dorit.
Echipamentul necesar
Pentru această formă de lustruire a plasticului, principalul instrument necesar este un pistol cu flacără oxi-hidrogen. Pentru utilizări industriale, mașina utilizată este ușor de ajustat pentru a lua în considerare diferiți factori. Acești factori includ, fără a se limita la aceștia, ce tip de material termoplastic este lustruit și care este dimensiunea sau grosimea plasticului respectiv.
Pistolul cu flacără oxi-hidrogen utilizează apă distilată și electricitate pentru a crea oxigenul și hidrogenul pentru flacără. Aparatul este apoi reglat astfel încât să se utilizeze flacăra de dimensiunea și forma potrivită pentru produs.
Procesul de lustruire la flacara
- După tăierea sau modelarea produsului, curățați marginile acrilice astfel încât să nu mai rămână praf sau resturi
- Limați sau șlefuiți pentru a netezi orice margini neuniforme rămase
- Utilizați o flacără mică până la medie pentru a începe încălzirea marginilor. Torța se mișcă apoi înainte și înapoi, păstrând o distanță de aproximativ 25 - 50 mm între focul de la torță și acrilic
- Pe măsură ce acrilicul începe să se topească, apropiați torța și continuați să încălziți și să mișcați flacăra de-a lungul marginii până când aceasta devine netedă și lucioasă
- Odată ce s-a obținut marginea dorită, opriți torța și lăsați acrilicul să se răcească
Avantajele lustruirii la flacara
- Plăcut din punct de vedere estetic
- Durabilitate
- Curățenie
- Rentabilitate
Lustruirea cu flacără a produselor acrilice creează un finisaj frumos, neted și lucios. De asemenea, marginile devin transparente, permițând luminii să treacă prin ele, îmbunătățind aspectul materialului.
Topirea, netezirea și răcirea marginilor acrilice întăresc, de asemenea, suprafața materialului. Acest lucru face ca produsul finit să fie mai rezistent la uzură, cum ar fi zgârieturile și abraziunile.
Această metodă de netezire și lustruire a marginilor este relativ necostisitoare în comparație cu alte metode. De asemenea, elimină imperfecțiunile suprafeței, făcând produsul final mai ușor de curățat și igienizat.