Galvanizare
Acest proces este utilizat pentru a rafina suprafețele metalice și pentru a le face mai rezistente la influențele mediului. Există câteva procese de galvanizare, iar fiecare proces aplică un strat protector de zinc pe oțel sau fier pentru a preveni ruginirea. Într-o metodă numită galvanoplastie, un metal este dizolvat într-o soluție chimică cu ajutorul curenților electronici și transferat într-un strat subțire pe metalul care urmează să fie rafinat.Un avantaj al electrogalvanizării este că produce o formă mai subțire de galvanizare. Această metodă funcționează cel mai bine atunci când urmează să fie aplicat un strat decorativ de vopsea. Aceasta conferă unui obiect metalic un aspect mai frumos, de exemplu o strălucire deosebită.
Cea mai comună metodă de galvanizare este metoda galvanizării prin imersie la cald. În acest caz, piesele metalice sunt scufundate într-o baie de zinc topit fierbinte. Această metodă depune un strat gros de aliaje de zinc și fier pe suprafața unui element din oțel, aluminiu sau alt metal.
Avantajele galvanizarii
- Durabila și sustenabila
- Fiabila și eficienta din punct de vedere al costurilor
- Previzibila
- Rezistentă și protectoare
- Rezistenta la coroziune
Oțelul galvanizat este un material foarte subțire și durabil care, odată aplicat pe o structură de oțel, poate dura zeci de ani. Acest strat protector de zinc împotriva intemperiilor și a coroziunii reduce întreținerea repetată și, prin urmare, costurile economice și de mediu asociate cu aceste produse.
Galvanizarea este, de asemenea, un proces fiabil, previzibil și reproductibil, unde, spre deosebire de vopsea, legătura formată prin acest proces face acum parte din oțelul însuși.
Deoarece galvanizarea este atât de previzibilă, durata de viață poate fi prognozată cu ușurință și se poate baza pe grosimea cuantificabilă a stratului de acoperire. Duritatea sa oferă, de asemenea, o rezistență la abraziune mult mai bună decât acoperirea cu vopsea.